Naslov 3

Polietilen Pe

Lastnosti:

Mehanske in kemijske lastnosti so odvisne od kristaliničnosti (gostote) in od polimerizacijske stopnje (talilni indeks MFI). Z naraščajočo gostoto (linearnostjo) PE naraščajo natezna in upogibna trdnost, togost, trdota, temperaturna obstojnost, odpornost proti kemikalijam in topilom, padajo pa transparentnost, napetostno-korozijska obstojnost in fleksibilnost produkta. Odvisno od kristaliničnosti je tog ali mehak. Nagibanje k plazenju je predvsem pri PE-LD.

 Uporaba:

Elementi za stroje in vozila: tesnila, pokrovi za zapiranje, držala, zaščita pred korozijo, ohišja za baterije (akumulatorje), notranje preobleke, koluti za tekstil.
Elektromehanika: izolacija visokonapetostnih kablov, daljnovodov, cevi za inštalacije, razdelilci, ohišja za elektromotorje, koluti.
Gradbeni elementi: cevi za pitno in odpadno vodo, cevi za ogrevanje, fitingi, prekrivne folije, tesnilne folije, tanki za vroče olje, umetna trava.
Transportni elementi: transportni nosilci, zaboji za steklenice, razne posode, folije za pakiranje, steklenice, tube, doze, koši za smeti, razne folije za nošenje, vezne folije.
Razno: monofili za mreže in vrvi, koluti za tekstilno industrijo, igrače vseh vrst, posode za gospodinjstvo.

 

[Domov] [Prodaja] [Obdelava] [Materiali] [Pe] [Pa] [POM] [PVC] [Pp] [PET] [PTFE] [PEK,PEEK] [Kontakt] [Lokacija]
Extruzion Tomaž Polanec s.p
Talce 31
2241 Sp. Duplek

Tel: (02) 684 02 40
Fax: (02) 684 02 41
Mobitel: 031 231 127
Elektronski naslov: info@polanec-tp.si
Davčna št.: SI71239316
IBAN: SI 56 0412 2011 0352 706 , Nova KBM

Copyright (c) 2012 Polanec Tomaž s.p.. All rights reserved. Design by Polanec Tomaž. Photos by Polanec Tomaž.